Budgetmaatjes gezocht!

Voor ons project Budgetmaatjes 010 en Budgetmaatjes Capelle a/d IJssel zijn wij weer op zoek naar vrijwilligers!

budgetpiggies

Wat is een budgetmaatje?

Een Budgetmaatje is de steun en toeverlaat voor mensen die financieel zijn vastgelopen of dat dreigen te raken. De vrijwilliger kan iemand helpen om nog op tijd het tij te keren,
ondersteuning geven tijdens een traject van schuldsanering en ook daarna om de financiële huishouding op orde te houden.

Taakomschrijving Budgetmaatje

Het Budgetmaatje biedt gedurende 1 dagdeel per week sociale en praktische ondersteuning aan een hulpvrager, bij de hulpvrager thuis. Hierbij staat het bevorderen van de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de hulpvrager voorop. Het Budgetmaatje is geen hulpverlener, maar altijd aanvullend op de professionele hulpverlening.

Wij vragen

Vrijwilligers die affiniteit hebben met financiële administratie, sterk in hun schoenen staan en die 1 dagdeel (3 á 4 uur per week) beschikbaar zijn om bij een hulpvrager op huisbezoek te gaan en te helpen de financiële administratie op orde te krijgen en eventueel te begeleiden richting schuldhulpverlening.

Wij bieden

De maatjes krijgen voorafgaand aan hun werk als Budgetmaatje een (verplichte) 3-daagse basistraining om hen gedegen toe te rusten voor hun werk als maatje. Daarnaast krijgen zij gedurende hun koppeling ondersteuning en begeleiding van de coördinatoren, die gedegen kennis hebben van de Rotterdamse of Capelse sociale kaart. Iedere zes à zeven weken is er een verplichte intervisie bijeenkomst voor de maatjes. Verder is een VOG voorwaarde om maatje te mogen worden.

Wil je je aanmelden of meer informatie? Kijk op de pagina van budgetmaatjes 010, stuur een
e-mail naar bugetmaatjes@samen010.nl, of bel naar 010-4666722 en vraag naar Alexander Borst, Erik Maan of Barbra van Keulen, en voor Budgetmaatjes Capelle a/d IJssel naar Elske Thomassen.