Thuis aan de Maas

Thuis aan de Maas is een dagactiviteit voor mensen die die te maken hebben met vergeetachtigheid of een beginnende dementie. Deze dagactiviteit is bedoeld voor mensen die (nog) geen indicatie hebben voor dagopvang in een verpleeghuis en/of niet de financiële middelen hebben om de eigen bijdrage te betalen als ze daar zonder indicatie heen gaan.

Waarom

Het aantal ouderen met geheugenproblemen neemt toe. De reguliere dagopvang is voor deze doelgroep vaak nog een stap te ver. Zij zijn nog redelijk zelfstandig en hebben (nog) niet de begeleiding nodig die ze bij een dagopvang zouden krijgen. Passiviteit en eenzaamheid spelen bij deze mensen vaak wel een rol.
Een dagactiviteit bezoeken draagt eraan bij dat mensen met geheugenproblemen langer thuis kunnen wonen. Door het bezoeken van een dagactiviteit hebben hun mantelzorgers even wat tijd voor zichzelf.

Hoe

Bij Thuis aan de Maas bieden wij onze deelnemers in een huiselijke sfeer een gezellige en zinvolle dag aan. We starten we de dag met een kopje koffie en een praatje. Daarna bekijken we in overleg met de deelnemer wat hij of zij die dag wil gaan doen. Dat kan voor de een knutselen zijn, voor de ander koken of een spelletje. Tussen de middag lunchen de deelnemers gezamenlijk.

Wanneer

Thuis aan de Maas is twee keer per week open: op maandag en donderdag van 10:30 tot 15:00 uur. Voor het bezoeken van deze dagactiviteit is geen Wmo-indicatie nodig. Wel vragen we een eigen bijdrage.

Waar

Astanaplein 3
3072 JR Rotterdam
(op Katendrecht naast metrostation Rijnhaven)

Informatie

Als u geïnteresseerd om zelf aan onze dagactiviteit deel te nemen, bij ons als vrijwilliger aan de slag wilt gaan, of als mantelzorger of professional meer wilt weten, stuur dan een mailtje naar Mia Bronder: mb@samen010.nl of bel naar Samen 010, tel. (010) 466 67 22.

 

mail

mb@samen010.nl

phone

010 – 466 67 22

Mia Bronder

Correspondentieadres:
Hang 7
3011 GG Rotterdam

 

Thuis aan de Maas
Astanaplein 3
3072 JR Rotterdam

(op Katendrecht naast metrostation Rijnhaven)

 

Mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

 

 

Hélène de MontignyStichting – Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe

• Stichting Aelwijn Florisz

 

 

 

 

 

 

Aanmelden als vrijwilliger

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Hieronder kun je je direct aanmelden voor vrijwilligerswerk bij Samen 010. Als je onderstaande gegevens invult zullen wij per mail/telefonisch contact met je opnemen om een afspraak te maken.

Ben je er nog niet helemaal uit, maar wil je graag meer informatie? Vul je gegevens in dan zullen wij je vraag z.s.m. beantwoorden of bel naar 010 - 466 67 22.

Please leave this field empty.

(velden met een * zijn verplicht)

NB: Wij willen benadrukken dat we de door jou verstrekte gegevens niet zullen verstrekken aan derde partijen en dat de gegevens alleen voor eigen, intern gebruik zijn.