Donateur worden

Je kunt het werk van Samen 010 steunen door donateur te worden. Samen 010 heeft een ANBI-status en daardoor zijn giften aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.
Er zijn verschillende mogelijkheden om te doneren:

 1. Je  kunt geld overmaken naar onze rekening.
  Het kan gaan om eenmalige gift of een periodieke overschrijving. Dit kan naar IBAN: NL21 TRIO 0338 8152 28, t.n.v. Stichting Samen 010.
 2. Periodieke giften voor minimaal 5 jaar.
  Je  kunt Samen 010 steunen met een periodieke gift. Voordeel van zo’n periodieke gift is dat het aftrekbaar is van de inkomstenbelasting.  Er geldt geen drempelinkomen of maximaal aftrekbaar bedrag.Op dit moment wordt je gift als een periodieke gift aangemerkt als:- je de gift hebt laten vastleggen met een schenkingsovereenkomst (die kan Samen 010 voor je maken)
  -je regelmatig (minstens 1 keer per jaar) bedragen overmaakt naar Samen 010
  -deze bedragen steeds (ongeveer) even hoog zijn
  -je  deze bedragen minimaal 5 jaar achter elkaar overmaakt naar Samen 010. De gift stopt uiterlijk bij overlijden.
 3. Nalatenschap
  Heb je er wel eens over nagedacht om Samen 010 te ondersteunen met je vermogen als je er zelf niet meer bent? Dat kan door Samen 010 als begunstigde in je testament op te nemen. Het nalaten van je vermogen kunt je het beste vastleggen in een door de notaris op te stellen testament waarin je persoonlijke wensen tot uiting komen.Je kunt je wensen bespreken en vastleggen bij een notaris of via internet: www.mijnerfenisgoedgeregeld.nl Je kunt Samen 010 daarbij een vast bedrag (een legaat) of een percentage (een erfstelling) geven  van je nalatenschap.Samen 010 is een zogenaamde ANBI-instelling en is vrijgesteld van successierechten. In tegenstelling tot erfgenamen hoeven wij geen belasting te betalen over nalatenschappen.

Meer informatie over het aftrekken van giften vind je bij de Belastingdienst.