Gespreksmaatjes voor thuiswonende ouderen gezocht

Voor het project Motto zijn we op zoek naar vrijwilligers die zich voor ouderen in hun directe omgeving willen inzetten. Het gaat dan om het bezoeken van een oudere thuis, één keer in de twee weken: anderhalf uur.

Motto staat voor Meelevende Ondersteuning ten behoeve van Thuiswonende Ouderen.
Het gaat daarbij om persoonlijke aandacht en een luisterend oor voor ouderen die behoefte hebben aan een goed gesprek. Motto is een project van Samen 010 en draait al meerdere jaren in de wijken IJsselmonde, Prins Alexander en Hillegersberg-Schiebroek en Delfshaven.

Als Motto vrijwilliger:

  • bied je een luisterend oor en geef je aandacht en ondersteuning bij vragen die naar boven komen als het leven niet meer vanzelf spreekt. Het gaat dus om zingeving en de daaraan gekoppelde levensvragen.
  • maak je deel uit van een team van betrokken mensen met hart voor kwetsbare ouderen en een voorkeur voor diepgang in gesprekken.
  • word je goed begeleid en getraind. Je leert hoe je een gesprek op gang brengt, de juiste vragen stelt en inzicht krijgt in diverse levensvragen waar mensen mee zitten. Je komt geregeld bij elkaar met de andere vrijwilligers om ervaringen uit te delen en van elkaar te leren.
  • geef je aandacht en tijd aan de ander, maar je krijgt er ook veel voor terug.
    De gesprekken geven je vertrouwen, zelfinzicht en een bredere kijk. Ze verrijken je leven en geven voldoening.

Informatie

Momenteel zijn er in Rotterdam vier Motto-projecten. Wil je vrijwilliger worden bij Motto, of wil je graag kennismaken met Motto? Dan kun je bellen met Samen 010, tel. 010 – 466 67 22, of mailen naar: motto@samen010.nl.

Aanmelden en dan…

Wanneer iemand zich aanmeldt als vrijwilliger bij Motto vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Hierin wordt van beide kanten verkend of dit vrijwilligerswerk passend is.