Odensehuis Thuis aan de Maas zoekt vrijwilligers

Odensehuis Thuis aan de Maas zoekt vrijwilligers die mensen met lichte geheugenproblemen een warm hart toedragen.

Een Odensehuis is een inloop-, informatie-, en ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten, mantelzorgers en hun familie, vrienden en buurtbewoners. Iedereen is welkom en kan binnenlopen voor informatie, een praatje, een kop koffie of thee, mee te lunchen of om deel te nemen aan een activiteit.

Een Odensehuis is van en voor de mensen die er komen. Zij vormen de spil. Eigen regie, respect en keuzevrijheid zijn erg belangrijk. Bezoekers vormen het uitgangspunt voor alles wat in het huis gebeurt. Zij zijn de primaire ‘eigenaars’ van het Odensehuis.

Het  bezoeken van een Odensehuis draagt eraan bij dat mensen met geheugenproblemen langer thuis kunnen wonen. Hun mantelzorgers kunnen zo ontlast worden. Hierdoor hebben ze even wat tijd voor zich zelf. Meer informatie: www.odensehuizen.nl

Vaardigheden

Omdat het Odensehuis van en voor de bezoekers is, vraagt dit een bepaalde instelling van de vrijwilliger. Je hebt een uitnodigende houding naar de deelnemers. Je benadert hen met respect en op basis van gelijkwaardigheid. Verder is het belangrijk dat je de zelfstandigheid en de eigen kracht van de deelnemers kunt stimuleren. Je bent flexibel. Je kunt zowel zelfstandig als met anderen samenwerken.

Het creëren van een open en uitnodigende sfeer is erg belangrijk. Dit doe je door samen met de deelnemers koffie of thee te drinken en oprecht te informeren hoe het met ze gaat, of door bijvoorbeeld samen met de deelnemers de lunch verzorgen. Verder ondersteun of verzorg je activiteiten als: bewegen, muziek, spelletjes, creatief bezig zijn etc. Samen met de deelnemers draag je steentje bij aan het verder ontwikkelen en opbouwen van het Odensehuis in Rotterdam.

Werktijden

Het Odensehuis  is twee dagen per week open: op maandag en donderdag van 10:30-15:00 uur. Het is de bedoeling om de openingstijden in de toekomst uit te breiden naar vijf dagen per week.

Per dag zijn er twee vrijwilligers aanwezig. De diensten zijn verdeeld in twee dagdelen:
• ’s ochtends: 10:00 – 13:00 uur
• ’s middags: 12:30 – 15:45 uur

Locatie

Odensehuis Thuis aan de Maas is gevestigd in het Musacomplex op Katendrecht,
Astanaplein 3, naast metrostation Rijnhaven.

Wij bieden

• leuk en zinvol vrijwilligerswerk
• verzekering (WA en ongevallen) tijdens de uitvoering van het vrijwilligerswerk
• begeleiding van een coördinator
• reiskostenvergoeding
• training en themabijeenkomsten

Belangstelling

Is dit echt iets voor jou? Stuur dan een mailtje naar mb@samen010.nl of neem tijdens kantooruren telefonisch contact op met de coördinator van het Odensehuis (maandag/donderdag aanwezig) tel. (010) 466 67 22 (Samen 010).