Donderdag Bijzonderdag &
Vrijdag Xtra Bijzonderdag

Samen 010 organiseert tijdens alle schoolvakanties een bijzondere dag voor kinderen van 6 t/m 10 jaar, die om welke reden dan ook nooit op vakantie gaan. Samen met onze vrijwilligers verzorgen we een complete dag uit. Een Donderdag Bijzonderdag bestaat uit een leuk, gezond, educatief maar bovenal gevarieerd programma. We houden rekening  met de interesse- en belevingswereld van kinderen en de mogelijkheden die de stad Rotterdam biedt. Dit varieert van een bezoek aan diergaarde Blijdorp, training bij de Circusschool, tot aan activiteiten bij Ballorig, de Speeldernis of het Jeugdvakantieland in Ahoy.

Voor kinderen van 11 t/m 15 jaar is organiseren we de Vrijdag Xtra Bijzonderdag. De activiteiten bestaan op die dag uit meer spannende zaken, bijvoorbeeld lasergamen, kangoo jumpen en survivallen. Donderdag Bijzonderdag wordt gesponsord door diverse fondsen en diaconieën en daar zijn we ontzettend blij mee. Zo maken we dankbaar gebruik van de Rotterdampas en (tijdens de zomer) van het Jeugdvakantiepaspoort. Voor eten en drinken wordt gezorgd, evenals voor gratis vervoer. Naast een leuke dag zij we blij om te horen als ze genoeg te vertellen hebben wanneer ze weer in de schoolbanken zitten.

Voor wie is die bijzondere dag?

Deelnemers aan de Donderdag of Vrijdag Xtra Bijzonderdag verdienen om allerlei verschillende redenen een leuke dag. Het kan gaan om kinderen uit eenoudergezinnen, kinderen die in een vluchtelingensituatie verkeren, of woonachtig  in een opvanghuis.  Ook voor kinderen waarvan de  ouders een té krappe beurs hebben of de mogelijkheden niet hebben om een vakantie te organiseren. Een diversiteit aan achtergronden maar allemaal met dezelfde wens. Door middel van deze dag bezorgen wij hen graag de tijd van hun leven.

Als vrijwilliger meehelpen bij de organisatie van Donderdag of Vrijdag Xtra Bijzonderdag?

Beide projecten worden begeleid door een aantal enthousiaste vrijwilligers, met een beroepskracht als coördinator. Vind jij het leuk om tijdens de schoolvakantie mee te helpen en word je gelukkig van het samen werken met kinderen? Stuur dan een mailtje naar Maria Tavares: mt@samen010.nl.

 

mail

mt@samen010.nl

phone

010 – 466 67 22

Maria Tavares

 

Vacature

Voor dit project zoeken wij:

• begeleiders

• praktische hulp

 Mede mogelijk gemaakt door:

Snickers-de Bruin stichting

Daniel van der Vorm stichting

 

Stichting Pieter Arie van der Kooijfonds

 

Stichting Pieter Arie van der Kooijfonds

 

 

Aanmelden als vrijwilliger

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Hieronder kun je je direct aanmelden voor vrijwilligerswerk bij Samen 010. Als je onderstaande gegevens invult zullen wij per mail/telefonisch contact met je opnemen om een afspraak te maken.

Ben je er nog niet helemaal uit, maar wil je graag meer informatie? Vul je gegevens in dan zullen wij je vraag z.s.m. beantwoorden of bel naar 010 - 466 67 22.

(velden met een * zijn verplicht)

NB: Wij willen benadrukken dat we de door jou verstrekte gegevens niet zullen verstrekken aan derde partijen en dat de gegevens alleen voor eigen, intern gebruik zijn.