Logeerhuis De Buren

In Logeerhuis De Buren kunnen mensen terecht om in een huiselijke omgeving te herstellen na ziekte en/of opname in een ziekenhuis. Het logeerhuis is een welkom alternatief voor mensen die niet in aanmerking komen voor een indicatie zorg en verblijf die geen beroep kunnen doen op familie of vrienden, maar die zich nog niet helemaal zelfstandig kunnen redden thuis. Daarnaast zijn er in het logeerhuis plaatsen voor respijtzorg beschikbaar.

Het logeerhuis biedt plaats aan dertien gasten, die elk een eigen slaapkamer hebben. Er is een gezamenlijke woonkamer, badkamer en keuken. Indien nodig kan er gebruik gemaakt worden van de personenalarmering en kan de thuiszorg ingeschakeld worden. De gasten kunnen maximaal vier weken in het logeerhuis verblijven.

Even pauze als u zorgt voor een ander

Logeerhuis De Buren biedt mantelzorgers de mogelijkheid om voor een korte periode de zorg over te laten aan anderen, zodat zij zij zelf even op adem kunnen komen. Dit heet respijtzorg. Logeerhuis De Buren helpt om overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen. Vrijwilligers nemen de taak zoveel mogelijk van de mantelzorger over, eventueel aangevuld met thuiszorg.

Vrijwilligerswerk in Logeerhuis de Buren

De vrijwilligers zijn dagelijks op vaste tijden aanwezig. Zij bieden hulp waar nodig. Ze doen de was, een boodschap, warmen de maaltijd op, etc. Maar zijn er ook voor een luisterend oor, het doen van spelletje, of ze maken samen met de gast een wandeling.

Waar vindt u het logeerhuis?

Logeerhuis De Buren is gevestigd in het Musacomplex op Katendrecht, aan het Astanaplein 7, vlakbij metrostation Rijnhaven.

Heeft u belangstelling of wilt u meer weten?

Kijk op de site van Logeerhuis De Buren www.logeerhuisdeburen.nl of neem telefonisch contact op met Paula Rotteveel of Martin Mekes, coördinatoren van Logeerhuis De Buren, tel. (010) 466 67 22 (Samen 010 ).

 

mail

info@logeerhuisdeburen.nl
www.logeerhuisdeburen.nl

phone

010 – 466 67 22 (Samen 010)

Paula Rotteveel
Martin Mekes

 

Vacature

Voor dit project is een vacature beschikbaar, klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

Mede mogelijk gemaakt door:

Kansfonds-groen-1600px

 

Aanmelden als vrijwilliger

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Hieronder kun je je direct aanmelden voor vrijwilligerswerk bij Samen 010. Als je onderstaande gegevens invult zullen wij per mail/telefonisch contact met je opnemen om een afspraak te maken.

Ben je er nog niet helemaal uit, maar wil je graag meer informatie? Vul je gegevens in dan zullen wij je vraag z.s.m. beantwoorden of bel naar 010 - 466 67 22.

(velden met een * zijn verplicht)

NB: Wij willen benadrukken dat we de door jou verstrekte gegevens niet zullen verstrekken aan derde partijen en dat de gegevens alleen voor eigen, intern gebruik zijn.