Mantelzorgmaatjes

Mantelzorgmaatjes is een project waarbij onze vrijwilligers mensen ondersteunen die langdurig zorg geven aan een hulpbehoevende partner, familielid, vriend of kennis. Dit doen we door een hulpvrager te matchen aan een maatje.

Wat is een mantelzorger?

Dat is iemand die langdurig zorg geeft aan een hulpbehoevende partner, familielid, vriend of kennis. Onder ‘langdurig’ verstaan we zorg die langer dan 3 maanden duurt en minimaal 8 uur per week. Vanuit Samen 010 willen we mantelzorgers ondersteunen door het inzetten van een maatje.

Een mantelzorgmaatje helpt de zorgtaak te verlichten door gezelschap en een luisterend oor te bieden, mee te denken met de mantelzorger en te helpen met praktische zaken. Voor de mantelzorger is het fijn als het maatje even bij de persoon kan zijn voor wie gezorgd wordt, voor een praatje, kopje koffie, wandeling of het bijwonen van een activiteit. Even wat extra aandacht op de momenten wanneer de mantelzorger er niet kan zijn. De verzorging, medische handelingen en huishoudelijke taken worden niet door het mantelzorgmaatje overgenomen.

In overleg met de mantelzorger en het maatje wordt bepaald hoeveel uur per week en welke ondersteuning gegeven wordt. Dit is afhankelijk van de hulpvraag en beschikbaarheid van het maatje.

Word Mantelzorgmaatje!

Met het project mantelzorgmaatjes willen we mensen ondersteunen die langdurig zorg geven aan iemand in hun directe omgeving. Om te voorkomen dat deze mantelzorgers overbelast dreigen te raken zetten wij een maatje in.

De vraag van de mantelzorger is vaak of iemand even bij de persoon kan zijn voor wie ze zorgen, voor een praatje, kopje koffie, wandeling of het bijwonen van
een activiteit. Even wat extra aandacht op de momenten wanneer zij er zelf niet kunnen zijn. Het is voor de mantelzorger een geruststelling wanneer de zorg met een maatje gedeeld kan worden. De verzorging, medische handelingen en huishoudelijke taken worden niet door het mantelzorgmaatje overgenomen.

Gedurende de periode van het maatjescontact ontvang je begeleiding van de coördinator.

Wil je iets betekenen voor een ander? Heb jij affiniteit met deze doelgroep en ben je een dagdeel per week of om de week beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou! Neem voor meer informatie contact met ons op.

Hulp nodig?

Zorg jij zelf langdurig voor iemand in je directe omgeving en zou je hier graag ondersteuning bij willen ontvangen? Het mantelzorgmaatje is er voor jou!

Samen kijken we naar de mogelijkheden en welke ondersteuning past bij jouw situatie. De coördinator komt langs voor een kennismaking en zoekt naar een passende match. Wanneer het contact tussen de mantelzorger en het maatje is gelegd blijft de coördinator beschikbaar voor vragen en begeleiding.

Waar

Het project mantelzorgmaatjes betreft in het bijzonder bewoners van IJsselmonde.

 

mail

mm@samen010.nl

phone

010 – 466 67 22

Martin Mekes

 Mede mogelijk gemaakt door:
sintlaurensfonds

Aanmelden als vrijwilliger

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Hieronder kun je je direct aanmelden voor vrijwilligerswerk bij Samen 010. Als je onderstaande gegevens invult zullen wij per mail/telefonisch contact met je opnemen om een afspraak te maken.

Ben je er nog niet helemaal uit, maar wil je graag meer informatie? Vul je gegevens in dan zullen wij je vraag z.s.m. beantwoorden of bel naar 010 - 466 67 22.

(velden met een * zijn verplicht)

NB: Wij willen benadrukken dat we de door jou verstrekte gegevens niet zullen verstrekken aan derde partijen en dat de gegevens alleen voor eigen, intern gebruik zijn.