Michahuis

Het Michahuis is een studentenhuis in Rotterdam-Charlois. Hier wonen tien jongeren die naast hun studie vrijwilligerswerk doen. Als student kom je terecht in een mooi en gezellig huis waar je heel gemakkelijk diaconaal werk en studeren kunt praktiseren: een ideale combinatie. En Rotterdam als grote stad heeft in dat opzicht veel te bieden, want er is vrijwilligerswerk genoeg! Tijdens het vrijwilligerswerk kom je in aanraking met zeer diverse mensen en hulpvragen uit de Rotterdamse maatschappij.

Hoe ziet het studentenhuis eruit?

Je hebt uiteraard je eigen kamer. Met maximaal negen anderen deel je een woonkamer en keuken. Per twee bewoners is er een badkamer met toilet. Samen wordt ervoor gezorgd dat er voldoende boodschappen in huis zijn, dat er wordt gekookt én schoongemaakt. Er is een huisoudste die dingen uit kan leggen en ervoor zorgt dat je de weg kunt vinden in Rotterdam. De huisoudste kan terugvallen op de coördinator van Samen 010. Deze regelt zaken als fondswerving, contacten met projecten, training, begeleiding en andere zaken die van belang zijn voor de voortgang van het Michahuis. Verder is er een bewoner verantwoordelijk voor de voortgang van het huishouden en één voor de interne financiën van de bewoners. Iedere week is er een vaste avond die begint met een gezamenlijke maaltijd. De praktische gang van zaken in  huis worden besproken en er is een zingevingsmoment voorbereid door een van de bewoners. Daarnaast wordt er op die avond aandacht besteed aan diaconaal/maatschappelijke thema’s aan de hand van onder andere korte filmpjes of van gasten van buiten.

Wat voor soort vrijwilligerswerk kun je doen als bewoner van het Michahuis?

Samen 010 heeft veel uiteenlopende vrijwilligersprojecten. Je kunt als nachtwaker slapend vrijwilligerswerk doen in ons logeerhuis, meehelpen bij de activiteiten voor mensen met geheugenproblemen/beginnende dementie in Odensehuis Rotterdam, klusjes doen voor eenzame mensen en echt nog veel meer! Je mag zelf vrijwilligerswerk voorstellen of de coördinator kan je helpen met je keuze.

Wat zijn de voordelen van het Michahuis?

  • Je woont in een fijn en goedkoop studentenhuis;
  • Je kunt onder begeleiding je interesse in vrijwilligerswerk verkennen en versterken;
  • Ervaringen kun je met anderen in het huis delen;
  • Vrijwilligerswerk helpt je bij je persoonlijke ontwikkeling;
  • Iets doen voor anderen is gewoon leuk en niet onbelangrijk: het staat goed op je cv!

Om in het Michahuis te wonen vinden wij het belangrijk dat je een open en flexibele houding hebt, omdat je samenwoont in een huis met maximaal negen andere jongeren.

Wanneer kun je meedoen?

  • Je hebt een christelijke (protestant, evangelisch, katholiek, enz.) achtergrond;
  • Je bent gemotiveerd om vrijwilligerswerk te doen voor gemiddeld één dagdeel per week;
  • Je bent tussen de 18 en ongeveer 27 jaar, ongehuwd en zonder kinderen;
  • Je staat ingeschreven aan een universitaire-, hbo- of mbo-instelling.

Procedure

Wil je op kamers gaan wonen in Rotterdam en dit combineren met vrijwilligerswerk? Stuur dan je motivatie en je CV naar: Samen 010 / Michahuis, t.a.v. Erik Maan, Hang 7, 3011 GG Rotterdam, of naar: info@samen010.nl. Binnen vijf werkdagen krijg je bericht of we je uitnodigen voor twee kennismakingsgesprekken: een gesprek met de studenten in het studentenhuis en eenn gesprek met het begeleidingsteam. In die kennismakingsgesprekken mag je onder andere je motivatie mondeling toelichten. Het begeleidingsteam van het studentenhuis bestaat uit een predikant/pastor, de coördinator en een afgevaardigde van Samen 010. Vervolgens laten we je zo snel mogelijk weten of we vinden dat je past bij het studentenhuis.

Heb je vragen?

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Erik Maan (coördinator):
010-46 66 722 (kantoor). Of mailen naar: em@samen010.nl

 

mail

em@samen010.nl

phone

010 – 466 67 22

Erik Maan