Michahuis

Het Michahuis is een studentenhuis in Rotterdam-Charlois. Hier wonen tien jongeren die naast hun studie vrijwilligerswerk doen. Als student kom je terecht in een mooi en gezellig huis waar je heel gemakkelijk diaconaal werk en studeren kunt praktiseren, een ideale combinatie. En Rotterdam als grote stad heeft in dat opzicht veel te bieden, want er is vrijwilligerswerk genoeg! Tijdens het vrijwilligerswerk kom je in aanraking met zeer diverse mensen en hulpvragen uit de Rotterdamse maatschappij.

Hoe ziet het studentenhuis eruit?

Je hebt uiteraard je eigen kamer. Met maximaal negen anderen deel je een woonkamer en keuken. Per twee bewoners is er een badkamer met toilet. Samen wordt ervoor gezorgd dat er voldoende boodschappen in huis zijn, dat er wordt gekookt én schoongemaakt. Er is een huisoudste die dingen uit kan leggen en ervoor zorgt dat je de weg kan vinden in Rotterdam. De huisoudste op zijn beurt kan terugvallen op de coördinator van Samen 010. Hij regelt zaken als fondswerving, contacten met projecten, training en begeleiding en andere zaken die van belang zijn voor de voortgang van het Micha huis. Verder is er één bewoner verantwoordelijk voor de voortgang van het huishouden en één voor de interne financiën van de bewoners. Iedere week is er een vaste avond die begint met een gezamenlijke maaltijd. De praktische gang van zaken in  huis worden besproken en er is een zingevingsmoment,  voorbereid door één van de bewoners. Daarnaast wordt er op die avond aandacht besteed aan diaconaal/maatschappelijke thema’s aan de hand van onder andere korte filmpjes of van gasten van buiten.

Wat voor soort vrijwilligerswerk kun je doen als bewoner van het Michahuis?

In Rotterdam vind je veel uiteenlopende vrijwilligersprojecten. Je kunt helpen bij een inloop voor dak- en thuislozen, helpen bij het koopvaardijpastoraat, formulieren invullen, als maatje meelopen met mensen die het moeilijk hebben, kleine klusjes voor eenzame mensen doen en echt nog veel meer! Je mag zelf vrijwilligerswerk voorstellen of de coördinator kan je helpen met je keuze.

Wat zijn de voordelen van het Michahuis?

  • Je woont in een fijn en goedkoop studentenhuis;
  • Je kunt onder begeleiding je interesse in vrijwilligerswerk verkennen en versterken;
  • Ervaringen kun je met anderen in het huis delen, dit werkt tevens ook als stimulans;
  • Vrijwilligerswerk helpt je bij je persoonlijke ontwikkeling;
  • Iets doen voor anderen is gewoon leuk en niet onbelangrijk: het staat goed op je cv.

Om in het Micha huis te wonen vinden wij het belangrijk dat je een open en flexibele houding hebt, omdat je samenwoont in één huis met maximaal negen andere jongeren.

Wanneer kun je meedoen?

  • Je hebt een christelijke (protestant, evangelisch, katholiek, enz.) achtergrond;
  • Je bent gemotiveerd om vrijwilligerswerk te doen voor gemiddeld één dagdeel per week;
  • Je bent tussen de 18 en ongeveer 27 jaar, ongehuwd en zonder kinderen;
  • Je staat ingeschreven aan een universitaire-, hbo- of mbo-instelling.

Procedure

Wil je op kamers in Rotterdam en dit combineren met vrijwilligerswerk? Schrijf dan je motivatie en je CV naar: Samen 010 / Michahuis Alexander Borst Hang 7 3011 GG Rotterdam of naar: info@samen010.nl Binnen vijf werkdagen krijg je bericht of we je uitnodigen voor twee kennismakingsgesprekken; één gesprek met de studenten in het studentenhuis en één gesprek met het begeleidingsteam. In die kennismakingsgesprekken mag je onder andere je motivatie mondeling toelichten. Het begeleidingsteam van het studentenhuis bestaat uit een predikant/pastor, de coördinator en een afgevaardigde van Samen 010. Vervolgens laten we je zo snel mogelijk weten of we je vinden passen in het studentenhuis.

Heb je vragen?

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Alexander Borst (coördinator): 010-46 66 722 (kantoor) of 06-40 24 31 93 (binnen en buiten kantooruren). Of mailen naar: ab@samen010.nl

 

mail

ab@samen010.nl

phone

010 – 466 67 22

Alexander Borst