Veelkleurige religies Rotterdam

Interreligieuze dialoog

Samen 010 ondersteunt Veelkleurige Religies Rotterdam.

Wat

De stichting Veelkleurige Religies Rotterdam (VRR) is een samenwerking tussen christelijke, joodse, moslim, boeddhistische, humanistische en hindoe-organisaties. Rotterdam herbergt een grote diversiteit aan verschillende religies en culturen. Religie vormt een belangrijk deel van het leven van veel Rotterdammers. De activiteiten van VRR zijn erop gericht om mensen met elkaar en elkaars religie in contact te brengen. De kennis en dat contact zijn waardevol om meer begrip te krijgen voor elkaar. VRR organiseert reizen langs gebedshuizen zoals moskeeën, mandirs, synagogen en kerken, en elke tweede maandag van de maand is er een ‘kleurrijk gesprek’.

Voor wie

Iedereen met belangstelling voor andere religies of levensbeschouwingen. In het bijzonder voor groepen van scholen: vanaf de bovenbouw van de basisschool tot en met universiteit of HBO.

Hoe

Een aanbod op maat voor scholen en groepen. Het reisdoel, aantal en soort gebedshuizen, datum en tijdstip bepaalt de groep zelf. Daarnaast een aanbod met open inschrijving.
VRR biedt een reisprogramma aan en individuen kunnen zich inschrijven via de website.

Waar doen we dit?

Gebedshuizen in heel Rotterdam

Waarom

Bekend maakt bemind. Door letterlijk over de drempel te komen bij andere religies, leren we elkaar beter kennen en verminderen vooroordelen.

Informatie

www.veelkleurigereligiesrotterdam.nl
Contactpersoon Samen 010 voor VRR: Hanny de Kruijf hk@samen010.nl

 

mail

info@samen010.nl

phone

010 – 466 67 22

Edmond van Dijck