HiP Rotterdam en HiP Capelle

HiP biedt praktische hulp aan mensen die geen sociaal netwerk hebben en geen financiële middelen hebben om hulp in te kopen. Vrijwilligers vanuit verschillende kerken in Rotterdam en Capelle aan den IJssel staan graag klaar voor deze mensen. HiP brengt de hulpvrager en de hulpbieder bij elkaar.

De werkzaamheden hebben een dienend karakter en zijn gericht op het verstevigen van bestaande sociale structuren. We vinden het hierbij belangrijk om de samenwerking tussen lokale kerken te stimuleren en bestaande zorg aan te vullen.

Hoe werkt HiP

HiP heeft een telefonische helpdesk en een database met vrijwilligers (vanuit de deelnemende kerken). Zodra er een vraag binnenkomt koppelen we een vrijwilliger aan iemand die hulp kan gebruiken. Deze match maken we op basis van beschikbaarheid van de vrijwilliger, interesses en nabijheid.

Stichting HiP

Stichting HiP is een landelijk project, aangestuurd vanuit Veenendaal. Vanuit Samen 010 coördineert Tanja Demper ‘HiP  Rotterdam’ en Elske Thomassen ‘HiP Capelle’. Zo is de afstand tussen de coördinatie en de uitvoering kleiner en maken we effectiever gebruik van de sociale en kerkelijke kaart van Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Wil je iemand helpen bij jou in de buurt?

Geef je dan op als vrijwilliger via de website www.hulpinrotterdam.nl of www.hipcapelle.nl
Ook hulpvragen kunnen aangemeld worden via deze website www.hulpinrotterdam.nl of www.hipcapelle.nl De helpdesk is bereikbaar op maandag, dinsdag- en vrijdagochtend,  tel. 010 – 303 27 30.

Met vragen over HiP kun je altijd terecht bij Tanja Demper en Elske Thomassen.

 

mail

Voor Rotterdam:
rotterdam@stichtinghip.nl

www.hulpinrotterdam.nl

Voor Capelle aan den IJssel:
capelle@stichtinghip.nl
www.hipcapelle.nl

 

phone

010 – 303 27 30

Tanja Demper (HiP Rotterdam)
Elske Thomassen (HiP Capelle)

 

Vacature

Voor dit project is een vacature beschikbaar, klik hier voor meer informatie.

 Mede mogelijk gemaakt door:
rotterdam2

logo-fondsdbl

 

 

 

sssvgr_logo

Aanmelden als vrijwilliger

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Hieronder kun je je direct aanmelden voor vrijwilligerswerk bij Samen 010. Als je onderstaande gegevens invult zullen wij per mail/telefonisch contact met je opnemen om een afspraak te maken.

Ben je er nog niet helemaal uit, maar wil je graag meer informatie? Vul je gegevens in dan zullen wij je vraag z.s.m. beantwoorden of bel naar 010 - 466 67 22.

(velden met een * zijn verplicht)

NB: Wij willen benadrukken dat we de door jou verstrekte gegevens niet zullen verstrekken aan derde partijen en dat de gegevens alleen voor eigen, intern gebruik zijn.