HipHelpt Rotterdam en HipHelpt Capelle

HipHelpt biedt praktische hulp aan mensen die geen sociaal netwerk hebben en geen financiële middelen hebben om hulp in te kopen. Vrijwilligers vanuit verschillende kerken in Rotterdam en Capelle aan den IJssel staan graag klaar voor deze mensen. HipHelpt brengt de hulpvrager en de hulpbieder bij elkaar.

De werkzaamheden hebben een dienend karakter en zijn gericht op het verstevigen van bestaande sociale structuren. We vinden het hierbij belangrijk om de samenwerking tussen lokale kerken te stimuleren en bestaande zorg aan te vullen.

Hoe werkt HipHelpt?

HipHelpt heeft een telefonische helpdesk en een database met vrijwilligers (vanuit de deelnemende kerken). Zodra er een vraag binnenkomt koppelen we een vrijwilliger aan iemand die hulp kan gebruiken. Deze match maken we op basis van beschikbaarheid van de vrijwilliger, interesses en nabijheid.

Stichting HipHelpt

Stichting HipHelpt is een landelijk project, aangestuurd vanuit Veenendaal. Vanuit Samen 010 coördineert Elisabeth van der Ham ‘HipHelpt Rotterdam’ en Elske Thomassen ‘HipHelpt Capelle’. Zo is de afstand tussen de coördinatie en de uitvoering kleiner en maken we effectiever gebruik van de sociale en kerkelijke kaart van Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Wil je iemand helpen bij jou in de buurt?

Geef je dan op als vrijwilliger via de website www.hulpinrotterdam.nl of www.hipcapelle.nl Ook kun je hulpvragen aanmelden via deze website www.hulpinrotterdam.nl of www.hipcapelle.nl De helpdesk is bereikbaar op maandag en donderdagochtend van, 09:30-12:30 uur,  tel. 010 – 303 27 30. Met vragen over HipHelpt kun je altijd terecht bij Elisabeth van der Ham, Elske Thomassen en Wilma Kievit.

 

mail

Voor Rotterdam:
rotterdam@hiphelpt.nl
www.hulpinrotterdam.nl

Voor Capelle aan den IJssel:
capelle@hiphelpt.nl
www.hipcapelle.nl

 

phone

010 – 303 27 30

Elisabeth van der Ham (HipHelpt Rotterdam)
Elske Thomassen (HipHelpt Capelle)
Wilma Kievit (helpdesk HipHelpt Rotterdam en Capelle)

 

Vacatures

Voor dit project zijn vacatures beschikbaar:
• vrijwillige helpdeskmedewerker
• vrijwilliger die praktische hulp
  kan bieden

 

 

 

 

 

 Mede mogelijk gemaakt door:
rotterdam2

logo-fondsdbl

 

 

sssvgr_logo

Aanmelden als vrijwilliger

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Hieronder kun je je direct aanmelden voor vrijwilligerswerk bij Samen 010. Als je onderstaande gegevens invult zullen wij per mail/telefonisch contact met je opnemen om een afspraak te maken.

Ben je er nog niet helemaal uit, maar wil je graag meer informatie? Vul je gegevens in dan zullen wij je vraag z.s.m. beantwoorden of bel naar 010 - 466 67 22.

(velden met een * zijn verplicht)

NB: Wij willen benadrukken dat we de door jou verstrekte gegevens niet zullen verstrekken aan derde partijen en dat de gegevens alleen voor eigen, intern gebruik zijn.