Odensehuis Rotterdam

Odensehuis Rotterdam is een inloop-, informatie- en ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenklachten of (beginnende) dementie en voor mantelzorgers, familie, vrienden en geïnteresseerde stadsgenoten. Ook buurtbewoners zijn van harte welkom.

Loop gewoon eens binnen voor informatie, een praatje, een kop koffie of thee, om mee te lunchen of om deel te nemen aan een activiteit.

Odensehuis Rotterdam wil een huis zijn

  • voor ontmoeting en herkenning
  • en waar je je welkom voelt en je je zelf kunt zijn
  • waar je samen dingen kunt ondernemen
  • een plek waar je als bezoeker iets mag, maar niets moet
  • waar bezoekers gefaciliteerd en ondersteund worden in wat ze wel kunnen
  • waar mantelzorgers zich welkom en thuis voelen
  • waar je zonder diagnose of indicatie heen kunt

Hoe

In een laagdrempelige huislijke omgeving kun je in Odensehuis Rotterdam elkaar ontmoeten en ontspannende en creatieve activiteiten doen.

We starten de dag met een kopje koffie/thee en een praatje. Daarna bepaalt de bezoeker zelf wat hij of zij op dat moment wil gaan doen. Dat kan voor de een zijn: de krant lezen, of creatief bezig zijn, voor de ander: deelnemen aan de aangeboden activiteit (zie activiteitenagenda) of een spelletje doen. Een zinvolle daginvulling staat centraal in het Odensehuis maar ‘er zijn’ met elkaar is net zo belangrijk als de activiteiten. Tussen de middag is er een gezamenlijke lunch. Het samen eten verbindt en nodigt uit tot goede gesprekken aan tafel.

Wel vragen we een eigen bijdrage en €3,- voor de lunch.

Odensehuis Rotterdam

  • is geen dagbesteding vanuit de WMO
  • en geen plek waar zorg wordt verleend

Mantelzorger

In Odensehuis Rotterdam zijn mantelzorgers van harte welkom. Zij kunnen samen met hun geliefde met dementie, deelnemen aan alle activiteiten. De ervaring is dat er door gezamenlijke activiteiten nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan.

Respijtzorg
De insteek van het Odensehuis is om mantelzorgers te betrekken bij het Odensehuis. Wij hebben er alle begrip voor als je de tijd waarop je familielid het Odensehuis bezoekt, voor jezelf op een andere manier wilt gebruiken. Het biedt je de gelegenheid de dingen te doen waar je anders niet aan toekomt, of sterker nog: even helemaal niets te doen…

Mantelzorggroep
Het Odensehuis biedt ondersteuning aan in de vorm van een mantelzorggroep voor mantelzorgers van bezoekers van het Odensehuis. Mantelzorgers van mensen met geheugenproblemen die het Odensehuis niet bezoeken zijn eveneens van harte welkom.

We bieden geen pasklare antwoorden en oplossingen, maar je kunt wel tips krijgen voor het omgaan met de vaak moeilijke dingen waar je tegenaan loopt. Wij geloven dat we van elkaars ervaringen kunnen leren en dat we samen veel kennis in huis hebben. Het uitwisselen van ervaringen en het delen van informatie kunnen waardevol zijn bij het accepteren van het ziekteproces van je partner of ouder.

De mantelzorggroep komt één keer per maand bij elkaar. Aan de mantelzorggroep zijn geen kosten verbonden. Uiteraard kun je altijd vrijwillig iets bij dragen.

Wanneer

Odensehuis Rotterdam is vier keer per week open: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00 tot 15:00 uur.

Waar

Goudseplein 245
3031 ZH Rotterdam

Informatie

Ben je geïnteresseerd om Odensehuis Rotterdam te bezoeken, bij ons als vrijwilliger aan de slag te gaan, of wil je als mantelzorger of professional meer weten? Stuur dan een mailtje naar: odensehuis@samen010.nl of bel naar Samen 010, tel. (010) 466 67 22.

Links

 

mail

odensehuis@samen010.nl

phone

010 – 466 67 22

Mia Bronder (di, do)
Erica Meijerink (ma, vr)

Correspondentieadres:
Hang 7
3011 GG Rotterdam

 

Interessant artikel:

 

 

‘Toes’, een film gemaakt voor mantelzorgers die te maken krijgen met een ouder die dementeert:

 

 

 

 

Odensehuis Rotterdam is
mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden als vrijwilliger

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Hieronder kun je je direct aanmelden voor vrijwilligerswerk bij Samen 010. Als je onderstaande gegevens invult zullen wij per mail/telefonisch contact met je opnemen om een afspraak te maken.

Ben je er nog niet helemaal uit, maar wil je graag meer informatie? Vul je gegevens in dan zullen wij je vraag z.s.m. beantwoorden of bel naar 010 - 466 67 22.

(velden met een * zijn verplicht)

NB: Wij willen benadrukken dat we de door jou verstrekte gegevens niet zullen verstrekken aan derde partijen en dat de gegevens alleen voor eigen, intern gebruik zijn.