Serve the City Rotterdam

Serve the City Rotterdam zet Rotterdammers aan om naar elkaar om te zien. Wij activeren vrijwilligers en in het bijzonder kerken in Rotterdam om zich in te zetten voor het welzijn van de bewoners van hun stad. Door de acties die we organiseren brengen we mensen in beweging voor elkaar.

Hemelvaartsactie

De Serve the City Hemelvaartsactie is een jaarlijkse driedaagse van diaconale acties rond Hemelvaart in verschillende gebieden in Rotterdam. Het doel van de jaarlijkse Hemelvaartsactie is om christenen die in een wijk wonen of kerken met elkaar te verbinden om zich samen voor hun omgeving in te zetten: de wijk te dienen, wijkbewoners te ontmoeten en zo het netwerk dat kerken met elkaar en de wijk hebben te versterken.

Doe mee!
Wil je Gods liefde uitdragen aan de mensen in jouw wijk? Doe mee met de Serve the City Hemelvaartsactie! In allerlei wijken in de stad worden rond Hemelvaart door kerken en lokale partners projecten georganiseerd om de mensen in hun wijk te dienen, te ontmoeten en de wijk leefbaarder en mooier te maken.

Benefietactie Sint voor Kint

Sint voor Kint is onze jaarlijkse benefietactie met als doel geld op te halen voor Rotterdamse kinderen die opgroeien in armoede. We nodigen kerken en andere groepen uit om sponsoracties te organiseren en werven aanvullend geld bij fondsen en bedrijven. Van de opbrengst geven we de ouders van de kinderen een bon van de speelgoedwinkel, zodat ze zelf een sinterklaascadeau kunnen kopen voor hun kinderen.

Waarom?
In Rotterdam leeft een op de vier kinderen in armoede. Iets extra’s, zoals een sinterklaascadeau, zit er vaak niet in. Daar is gewoon geen geld voor. Juist voor deze kinderen willen we iets extra’s doen en daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Organiseer een sponsoractie, collecte of geef een gift!
Jij kunt ook meedoen – met je kerk, jeugdgroep, studentengroep, klas enz. Bedenk een leuke actie: een maaltijd voor het goede doel, benefietconcert, sponsorloop, bingo-avond, rommelmarkt, koekverkoop, collecteren op straat, lesmarathon op school en wat je nog meer kunt bedenken. We denken graag met je mee, dus neem gerust contact met ons op!

Reactie van een moeder uit Delfshaven:
“Mijn zoon is onwijs blij met het autootje dat hij mocht uitzoeken in de winkel. Maar hij wilde niet alleen iets voor zichzelf en kocht van de bon ook een mooi cadeau voor zijn nichtje.”

 

mail

info@servethecityrotterdam.nl
www.servethecityrotterdam.nl

phone

010 – 466 67 22

Elisabeth van der Ham
Dorothee van der Veer

 

Mede mogelijk gemaakt door: