Serve the City Rotterdam

Serve the City Rotterdam activeert kerken en vrijwilligers om zich in te zetten voor de bloei van Rotterdam. Door onze jaarlijkse acties brengen we mensen in beweging voor de stad: samen met onze partners organiseren we in het voorjaar de Serve the City Hemelvaartsactie en in het najaar de benefietactie Sint voor Kint.

Bij Serve the City werken kerken van diverse denominaties en culturen met elkaar samen om zichtbaar en dienstbaar te zijn in Rotterdam. Over kerkmuren slaan christenen daarbij de handen ineen om zich samen in te zetten voor de stad. We hopen door praktische projecten iets zichtbaar te kunnen maken van Gods liefde.

Serve the City is onderdeel van Stichting Samen 010. Samen 010 faciliteert diverse vrijwilligersprojecten waarbij kerken en vrijwilligers zich inzetten voor de stad.

QUOTE: “Goed om met veel kerken samen te werken aan vrede en herstel van de stad.”

Serve the City Hemelvaartsactie

De Serve the City Hemelvaartsactie is een driedaagse van buurtacties in Rotterdam rond Hemelvaart.  Kerken zetten zich samen in voor hun wijk door praktische en sociale acties te organiseren. Denk aan een kinderfeest, ouderenmiddag, buurtfeest, inzameling voor de Voedselbank, voetbaltoernooi of schoonmaakactie.

Waarom?

Het doel van de jaarlijkse Hemelvaartsactie is om christenen die in een wijk wonen of kerken met elkaar te verbinden om zich samen voor hun omgeving in te zetten en buurtbewoners te ontmoeten.

Doe mee!

Wil jij samen met andere Rotterdammers je inzetten voor de stad? Doe mee met de Serve the City Hemelvaartsactie! In allerlei wijken in de stad worden rond Hemelvaart door lokale kerken projecten georganiseerd om de mensen in hun wijk te dienen, buurtbewoners te ontmoeten en de wijk mooier te maken.

Quote: “Meedoen met Serve the City heeft ons over de drempel geholpen om in actie te komen.”


Benefietactie Sint voor Kint

Sint voor Kint is onze jaarlijkse benefietactie met als doel geld op te halen voor Rotterdamse gezinnen met een krappe beurs. We nodigen kerken en andere groepen uit om sponsoracties te organiseren en werven aanvullend geld bij fondsen en bedrijven. Van de opbrengst geven we de ouders rond Sinterklaas een bon van de speelgoedwinkel, zodat ze zelf een kado kunnen kopen voor hun kinderen.

Quote: “Ik heb € 25,- in de week te besteden. Met de bon kon ik voor mijn dochter een boek kopen dat ze heel graag wilde.”

Waarom?

In Rotterdam leeft één op de vier kinderen in armoede. Iets extra’s, zoals een sinterklaaskado, zit er vaak niet in. Daar is gewoon geen geld voor. Juist voor deze kinderen willen we iets extra’s doen en daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Kom in actie!

Doe mee met bijvoorbeeld je kerk, jeugdgroep of collega’s. Organiseer een leuke sponsoractie: maaltijd voor het goede doel, benefietconcert, sponsorloop, taartverkoop bij de koffie na de dienst, een collecte of geef een gift. We denken graag met je mee, dus neem gerust contact met ons op!

 

mail
info@servethecityrotterdam.nl
www.servethecityrotterdam.nl

phone

010 – 466 67 22

Elisabeth van der Ham
Dorothee van der Veer

 

Mede mogelijk gemaakt door: