Welkom onthaal

Welkom Onthaal is een stedelijk netwerk van verschillende kerkelijke groepen die zich inzetten voor vluchtelingen. Er is een kleine coördinatiegroep die activiteiten organiseert voor dit netwerk. Samen 010 maakt deel uit van de coördinatiegroep.

Voor wie

Vrijwilligers die zich inzetten voor vluchtelingen en ongedocumenteerden.

Hoe

  • Maandelijkse wakes bij Detentiecentrum Zestienhoven: Elke 1e zondag van de maand is er van 16.00-17.00 uur een wake voor het hek van Detentiecentrum Zestienhoven
    Portelabaan 7, 3045 AT Rotterdam.
  • Contact met en begeleiding van de bezoekgroep van het Detentiecentrum Zestienhoven.
  • Tweemaal per jaar een avond gericht op deskundigheidsbevordering.
  • Het verspreiden van voorbeden voor de mensen die in het detentiecentrum verblijven. Hier doet een groot aantal kerken uit Rotterdam en omgeving aan mee.
  • Het maken en uitdelen van kerstpakketten door vrijwilligers aan de mensen die ingesloten zijn in het Detentiecentrum Zestienhoven.

Waar

  • Wakes bij het Detentiecentrum Zestienhoven.
  • Thema-avonden in de Pauluskerk.

Waarom

De activiteiten van Welkom Onthaal zijn gericht op deskundigheidsbevordering van de vrijwilligers, onderlinge uitwisseling van ervaringen en bewustwording van vrijwilligers en kerken wat er speelt onder vluchtelingen.

Informatie

Contactpersoon Samen 010 voor Welkom Onthaal: Hanny de Kruijf hk@samen010.nl

 

mail

hk@samen010.nl

phone

010 – 466 67 22

Hanny de Kruijf

 

Aanmelden als vrijwilliger

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Hieronder kun je je direct aanmelden voor vrijwilligerswerk bij Samen 010. Als je onderstaande gegevens invult zullen wij per mail/telefonisch contact met je opnemen om een afspraak te maken.

Ben je er nog niet helemaal uit, maar wil je graag meer informatie? Vul je gegevens in dan zullen wij je vraag z.s.m. beantwoorden of bel naar 010 - 466 67 22.

(velden met een * zijn verplicht)

NB: Wij willen benadrukken dat we de door jou verstrekte gegevens niet zullen verstrekken aan derde partijen en dat de gegevens alleen voor eigen, intern gebruik zijn.